mensen-01.JPG

Kerkrentmeesters

Het College van Kerkrentmeesters is verantwoordelijk voor de financiële zaken van de Lichtkring en het beheer van het gebouw.

De kerk is afhankelijk van giften. Het meeste geld wordt opgehaald met de Actie Kerkbalans. Deze actie vindt ieder jaar in januari plaats. Dit geld wordt besteed aan zaken die nodig zijn voor het in stand houden van de kerk. Denk hierbij aan het salaris van de predikanten en kerkelijk werker, het onderhoud van het gebouw, de geluids- en videoapparatuur, de inrichting en dergelijke.

Het College bestaat uit vijf leden: drie ouderling-kerkrentmeesters en twee kerkrentmeesters.

Actie Kerkbalans

Ieder jaar wordt in januari de actie Kerkbalans gehouden. In deze actie wordt u van harte uitgenodigd uw vrijwillige bijdrage voor het lopende jaar toe te zeggen via de formulieren die bij u worden bezorgd en weer opgehaald. De actie Kerkbalans is nodig omdat we als kerk geen overheidssubsidie krijgen en dus de kosten van vooral pastoraat en kerkelijk werkers, alsmede onderhoud van gebouwen als kerkelijke gemeente moeten opbrengen.

Ieder jaar is er weer veel geld nodig om de kerk op het gewenste niveau draaiende te houden. Wij streven er naar dat ieder kerklid een bijdrage levert. Uw financiële steun is dus van harte welkom!

De bankrekening voor de actie Kerkbalans is:
NL41 INGB 0677 7074 36 t.n.v. protestantse gemeente de Lichtkring Alphen aan den Rijn

Informatie over de actie bij: Marco van Doorn, tel nr: 06-51782637 of 0172-60 01 57 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Periodieke gift

Extra belastingvoordeel bij een periodieke gift

Vanaf 2014 is het mogelijk de giften die u aan de kerk doet vast te leggen in een periodieke schenking zonder de notaris. Het enige dat u hoeft te doen, is het downloaden van het formulier “Periodieke gift in geld” op de website van de Belastingdienst. Het formulier vult u in en kunt u afgeven aan het secretariaat van het College van Kerkrentmeesters.

Via deze link kunt u een volledige uitleg over dit onderwerp downloaden:Periodieke giften
Erfstellingen, legaten en testamenten
 Veel mensen denken na over wat er na hun overlijden met hun bezit moet gebeuren. Vaak regelen zij hun nalatenschap in een testament waarin ook een goed doel opgenomen kan worden. De plaatselijke kerkelijke gemeente is hiervan een voorbeeld. Wilt u meer informatie over deze materie, neemt u gerust contact op met een lid van de Wijkraad Kerkrentmeesters of met één van de predikanten.
Contact met de kerkrentmeesters

Mocht u meer informatie willen hebben dan kan altijd contact opgenomen worden met de secretaris van het College van kerkrentmeesters:

Maarten van der Nagel

tel. 06-574 217 24