Skip to main content

Lichtkring Groene kerk

Sinds 2019 heeft de Lichtkring zich aangesloten bij Groene Kerken van Kerk in Actie en Tearfund. We zijn onderdeel van de wereld en zien daarom onze taak om de aanjager in de gemeente, de buurt en de gemeente Alphen aan den Rijn te zijn om duurzame initiatieven zowel op praktische wijze als via bezinning bij de gemeenschap te brengen. Zo werken we stapje voor stapje aan een betere wereld.

De afgelopen jaren hebben we al een aantal initiatieven genomen. Zo heeft het dak van de kerk zonnepanelen die door een gemeentelid zijn geschonken. Een groot deel van ons energieverbruik wordt daardoor duurzaam opgewekt. Daarnaast wordt de koffie fairtrade geschonken en de diaconie regelt haar bankzaken via de Triodosbank. In 2023 is een groot deel van de verlichting vervangen door LED. Op het bezinningsvlak wordt de Michacursus regelmatig georganiseerd. Op of rond 10 oktober (de dag van de duurzaamheid) organiseren we een speciale duurzaamheidsdienst.

Werkgroep Duurzaamheid

Vanuit de diaconie coördineert de werkgroep Duurzaamheid de Groene kerk-activiteiten van de Lichtkring. In deze werkgroep zitten Rebecca van Garderen (vertegenwoordiging Diaconie), Margreet van Noort, Anneke Edel, Jennie Alberts en Adriaan Lefeber (voorzitter). Per activiteit betrekken we gemeenteleden of werken we samen met andere commissies en organisaties. Heb je een vraag aan de werkgroep stuur dan je bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..