Skip to main content

Wat je wél kunt doen: groene tips

Onlangs is het nieuwe boek “Wat je wél kunt doen’ van Alfred Slomp verschenen. De klimaatdoelstellingen lijken soms zo onbereikbaar en alleen haalbaar als je flinke stappen zet. Die stappen moeten we ook zetten, maar vaak is de tijd niet rijp om bijvoorbeeld het huis van isolatie te voorzien of om een betere koelkast te kopen. 

Vaak kun je wel kleine stappen zetten, zoals restjes van het avondeten de volgende dag opwarmen, bewuste keuzes maken bij het doen van boodschappen door voor artikelen te kiezen met minder/geen verpakkingsmateriaal en bijvoorbeeld de verwarming iets lager zetten.

Duurzaam doen en leven gaat vooral om het maken van duurzame keuzes en verandering van gedrag, afwijken van standaard gewoonten. Begin eens met kleine stapjes. Wie weet wordt dit de nieuwe standaard en maken de kleine stapjes van ons allemaal een groot verschil. Praat er eens over op je werk, tijdens verjaardagen of na de dienst bij het koffiedrinken. Deze gesprekken kunnen er net voor zorgen dat de ander ook die kleine stap gaat zetten.

De duurzaamheidswerkgroep in de Lichtkring helpt jullie een handje door iedere zondag een groene tip te geven. Hieronder worden de tips getoond die al eerder zijn gepubliceerd. Blader er nog eens rustig door heen of wacht tot ze een voor een voorbij komen.

Kom in contact met de werkgroep Duurzaamheid: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..