Skip to main content

100 euro-actie ZWO

  • Geschreven op:
    08 juli 2024

De bijdrage van juli aan een specifiek doel of instantie is: 

Karunia foundation

Onderwijs als krachtig wapen
Nergens in Indonesië is het onderwijs zo slecht als in de binnenlanden van Papoea. Dit raakte Netty Baan en in 2002 startte zij een trainingsprogramma voor lokale leerkrachten. Dit groeide uit tot een hogeschool voor leraren en een kleuter-, lagere- en middelbare school. De campus van de hogeschool staat bekend om haar kwaliteit en de vorming van studenten. 

Afbeelding met kleding, persoon, buitenshuis, boom

Opening scholen
Om echt verandering te brengen, moest het probleem bij de wortel worden aangepakt. Bij de opleiding van de leerkrachten dus, door toekomstige leerkrachten vanaf het begin te vormen. In 2006 kon de hogeschool haar deuren openen en werd in 2009 een kleuter-, lagere en middelbare school geopend.

Onderwijs dat levens verandert
Het team bestaat voor een groot deel uit oud-studenten. Zij vormen de kern van de hogeschool. Belangrijke rolmodellen die staan voor toewijding en kwaliteit en die leren hoe je als christen staande kunt blijven en tegen de stroom in te zwemmen. Begin 2021 is er ook een officiële Pabo-opleiding geopend. Zodat studenten nog beter toegerust worden voor het werk dat wacht. Alle studenten wonen op het terrein van de hogeschool en worden vanuit daar als leerkrachten uitgezonden naar alle hoeken van de binnenlanden, om door goed onderwijs verandering en hoop te brengen. De hoeveelheid werk neemt nog steeds toe, de school groeit. Er is nog veel te doen. Daar zijn geld en mensen voor nodig.

De ZWO heeft € 100,-- overgemaakt aan “Stichting Karunia”
Heeft u een buitenlands goed doel voor ogen dat een donatie goed kan gebruiken geef het dan door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.