Terugblik Nacht Zonder Dak

• Geschreven op:
    27 juni 2024

Afgelopen zaterdag 22 op zondag 23 juni hebben we op het kerkplein met 24 jongeren Nacht zonder Dak gehouden.

De jongeren hadden hun zeiltjes, matjes en touw meegenomen om een ge├»mproviseerde slaapplaats voor de nacht te fabriceren. Toen de barbeque al opgestookt was waren ook de laatste slaapplaatsen gereed.

Na een opening over het thema over het samenzijn en een gezamenlijk gebed is er genoten van een lekkere bbq maaltijd.

IMG_5534.jpg

Na de afwas ging het naadloos over op het verder opstoken van de vuurkorven en het doen van allerlei leuke spelletjes (hitster, mind, weerwolven, kakkerlakkenpoker).

IMG_5553.jpg

Nadat de schemering echt doorzette kwamen ook de gitaar en mondharmonica te voorschijn en werd er gezellig gezongen en gekletst onder het genot van frisdrank, sap en chips. Ook werden boven de vuurkorven heerlijke S'mores gemaakt (marshmallows tussen 2 kaakjes).

IMG_5554.jpg

Na middernacht werd het langzaam stiller en halverwege de nacht sliep bijna iedereen wel :)
De volgende ochtend werden we allemaal getrakteerd op een heerlijk ontbijt en maakten we ons klaar om met knikkebollende jongeren bij de kerkdienst aan te schuiven.

Tijdens de kerkdienst is nog aandacht besteed aan dit fijne evenement en het doel waar alle jongeren met deze actie sponsors voor hebben gezocht. De opbrengst is volledig voor het ZWO doel 'educatieve stripboeken voor Rwanda'.
Op zondag 23/6 was de opbrengst bijna 1200 euro, dus ongeveer halverwege de doelstelling om bij te kunnen dragen voor 1000 stripboeken (2500 euro) en afgelopen week zijn er nog flink wat bijdrages binnen gekomen. Binnenkort maken we de eindstand bekend!

Wie wil kan nog steeds bijdragen via de Appostel app of de QR code hieronder.

Iedereen super bedankt voor de steun en we zien al uit naar Nacht zonder Dak in 2025!

Schermafbeelding_2024-05-03_150942.png