Skip to main content

Bericht van de ZWO

  • Geschreven op:
    16 mei 2024

Enige weken geleden kregen we van Kerk in Actie het verzoek om twee leden van de Presbyteriaanse Kerk uit Rwanda het weekend van 11 en 12 mei onderdak te verlenen, dit omdat we de komende periode Rwanda als Gemeenteproject aangenomen hebben.

Ze zijn in Nederland om in Utrecht een congres bij te wonen waar afgevaardigden uit verschillende Europese landen aanwezig zijn. Ze kregen onderdak bij Joke en Klaas Bruijn en we mochten enkele indrukwekkende gesprekken met ze hebben. Om ze in dit weekend ook iets van Nederland aan te bieden is de ZWO met de twee gasten naar de Zaanse Schans geweest en hebben ze een boerderij met melkkoeien in Woubrugge bezocht.

In de dienst van 12 mei, die voorgegaan werd door pastor Wilna Wieringa, konden ze een korte mededeling over hun doel en bezoek aan Nederland afleggen. Aan het einde van hun verblijf waren Jacques en Francois bijzonder enthousiast over de ontvangst door de Lichtkring en over de plekken die ze bezocht hadden. Na de dienst zijn ze door de afgevaardigden van Kerk in Actie weer naar hun onderkomen in Utrecht gebracht.