Oproep kledingketting

  • Geschreven op:
    21 november 2022

Waarom zou je nog nieuwe kleding kopen als je de leukste tweedehands items kunt scoren? Beter voor het milieu en je portemonnee.

Eerder gaven we aan dat de mogelijkheid bestaat om aan te sluiten bij een al bestaande ketting in Alphen. Dat kan nog steeds, maar we willen we toch ook proberen om zelf een ketting op te starten.

Wat is een kledingketting nu precies? Bij een kledingketting geven deelnemers via een vastgelegde route tassen met kleding aan elkaar door. Als je de tas krijgt, haal je de items die je leuk vindt eruit en stop je er kledingstukken in terug waar je een ander blij mee wilt maken. Is de tas rond gegaan en zitten de kledingstukken die je erin hebt gedaan er nog in? Dan haal je ze er weer uit. Zo wordt voorkomen dat bepaalde kledingstukken eindeloos blijven rondgaan en wordt het aanbod in de tas dus elke ronde vernieuwd.

Je bent niet verplicht om elke ronde iets in de tas te doen (en ook niet om er iets uit te halen natuurlijk) en de tas een ronde overslaan behoort ook tot de mogelijkheden.

We zijn op zoek naar mensen die mee willen doen met een kledingketting!

Afhankelijk van het aantal mensen dat mee wil doen, zullen we kijken of het mogelijk is meerdere kringen te maken, zodat de afstand bij het halen/brengen van de tas niet te groot wordt. Als dat niet lukt, is doorgeven in de kerk natuurlijk ook een optie.

Doe jij ook mee?! Geef je dan op via dit formulier: https://forms.gle/o3pUJp36TZ77bbwp8

We hopen op veel reacties!

Sacha Lefeber en Marjan Kukler (Vragen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)