kruis.jpg

op verhaal komen
  • Geschreven op:
    12 oktober 2021

Tijdens startzondag hebben we de aftrap beleefd van ons jaarthema ‘op Verhaal komen’. Het vertellen van je geloofsverhaal, helpt je om onder woorden te brengen wat je gelooft en hoe God te vinden is in jouw levensverhaal. Voor de één is deze gedachte helemaal nieuw, voor de ander is het wellicht een uitdaging om op een ándere manier terug te blikken in je leven om te ontdekken waar God te vinden was/is in je leven. Wie op zoek gaat naar waar God betrokken is in je leven, wordt zich (meer) bewust van de weg die Hij met je gaat.

In een aantal kerkdiensten dit najaar pakken we deze thematiek op en plannen in de week erna gespreksmomenten in om met elkaar door te praten over je eigen geloofsverhaal. We denken dat dit een unieke kans is voor jongeren en ouderen om elkaar te ontmoeten en te helpen in het geloofsgesprek. Voor de gespreksmomenten kun je je bij Wilna Wierenga opgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-15253909.

• Zondag 31 oktober: Waar ben je God dankbaar voor?
Welke verhalen leven er bij ons, waaruit dankbaarheid naar voren komt voor wat God in ons leven heeft gedaan? In de week na deze dienst is er gelegenheid in de Lichtkring mee te doen aan een van de gesprekskringen over dit onderwerp:
o woensdagmiddag 3 november 15.00u-16.00u
o donderdagavond 4 november 20.00u-21.00u

• Zondag 7 november: Hoe heeft je geloofsopvoeding jou gevormd?
We kijken in deze dienst terug naar onze jeugdjaren. Wat was het effect van je (geloofs)opvoeding? Welk godsbeeld heb je meegekregen? In de week na deze dienst is er gelegenheid in de Lichtkring mee te doen aan een van de gesprekskringen over deze vragen:
o dinsdagavond 9 november 20.00-2100u
o woensdagmiddag 10 november 15.00-16.00u

• Zondag 21 november: Hoe weeft God zijn verhaal door ons verdriet heen?
‘Gods goedheid is te groot voor het geluk alleen, zij gaat in alle nood door heel het leven heen.’ Wat heb je aan verdriet meegemaakt en in hoeverre heb je ervaren dat God daar op een of andere manier bij aanwezig was? Hoe weeft God zijn verhaal met onze levensweg? In de week na deze dienst is er gelegenheid in de Lichtkring mee te doen aan een van de gesprekskringen over deze vragen:
o woensdagmiddag 24 november 15.00u-16.00u
o donderdagavond 25 november 20.00u-21.00u