kruis.jpg

Hunedoara kerk
  • Geschreven op:
    02 september 2021

Voor 15 september hadden wij als stichting al een kraam gereserveerd bij de Maranathakerk en gehoopt weer velen van u daar te kunnen begroeten. Maar helaas gaat de Alphense Jaarmarkt ook dit jaar niet door.

Hopelijk is de kerstbrodenactie wel weer mogelijk. Gelukkig beschikt de Stichting Roemenië Hunedoara, mede dankzij regelmatig ontvangen giften, over voldoende budget om ook in 2021 de Reformatuskerk in Hunedoara en de scholen voor kinderen met een beperking in Hunedoara en Lupeni te kunnen helpen.

Door de coronapandemie zijn deze scholen, op een paar maanden na, ruim anderhalf jaar gesloten geweest. Gelukkig gaan ze in september weer van start. Het stichtingsbestuur heeft dit jaar een bedrag ad € 2500,00 - € 3000,00 voor de scholen uitgetrokken. Directeur Ormenisan heeft aangegeven dit bedrag, na zo’n lange periode van gesloten te zijn, graag te willen besteden aan allerlei leuke excursies en uitjes voor en met de kinderen, zoals het bezoeken van een dierentuin. Regelmatig zal de stichting op de hoogte worden gehouden met welke activiteiten de kinderen extra blij worden gemaakt.
Rien van Steden, voorzitter Stichting Roemenië Hunedoara