mensen-01.jpg
  • Home
  • Actueel
  • Huis-aan-huis collecte vluchtelingenkinderen in Griekenland

Huis-aan-huis collecte vluchtelingenkinderen in Griekenland

huis aan huis collecte
  • Geschreven op:
    28 augustus 2021

Vorig jaar hebben wij vanuit De Lichtkring meegedaan aan de 1e landelijke huis-aan-huiscollecte die is georganiseerd vanuit de landelijke PKN. Met deze collecte hebben wij ons steentje kunnen bijdragen aan de hulp van vluchtelingenkinderen in Griekenland.

Ook dit jaar zal er weer een landelijke collecte worden georganiseerd, van 22 t/m 27 november 2021. Als de diaconie staan wij vierkant achter deze actie en willen weer graag helpen bij het organiseren van deze collecte. Maar dat kunnen wij niet alleen! Daarom vragen wij u zich aan te melden als collectant.

Als wij mensen vragen zich aan te melden om te collecteren krijgen wij soms als reactie dat zij zich bezwaard voelen om dit werk te doen of dat dit zij het vervelend vinden om geld te vragen. Hoewel wij dit argument begrijpen, zouden wij hier maar niet te zwaar aan tillen. Je collecteert niet voor jezelf, maar voor een ander. Als je in gedachte houdt wat er met de opbrengst gedaan kan worden, dan is een paar uur collecteren een kleine opgave.

Want door uw hulp is het mogelijk om vluchtelingenkinderen een beter leven te geven. Zo krijgen zij voedsel, kleding en onderwijs en wordt er geholpen bij het vinden van een betere plek om te wonen. Daarnaast wordt er ook geïnvesteerd in de landen van herkomst voor een beter leven voor de kinderen.

Mede dankzij uw hulp bij de huis-aan-huiscollecte in 2020 kon Kerk in Actie veel hulp bieden: In 4 grote opvangcentra in Athene kregen minderjarige alleenreizende vluchtelingen zorg, onderwijs en medische hulp,
in 2021 komen daar nog 2 nieuwe opvangcentra voor minderjarigen in Athene bij.
Er werden 2.000 hygi├źnepakketten uitgedeeld aan vluchtelingen in opvangkampen. 5.000 mensen werden na aankomst op Lesbos geholpen met administratieve zaken. Er konden 6.000 voedselpakketten voor vluchtelingengezinnen op het Griekse vasteland uitgedeeld worden en
7.500 maaltijden voor vluchtelingen en dakloze Grieken.
Ook konden 154 kinderen op Lesbos lessen volgen.

Helpen met collecteren?

Wil je ook helpen met collecteren?
Meld je dan aan bij de diaconie via de website of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de mail bij Ap Verduijn (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Sjoerd Smit (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)