kruis.jpg

Gesprekskringen

In de Lichtkring zijn diverse gesprekskringen actief. De meeste kringen komen in (wisselende) huiskamers samen. De werkwijze, de frequentie, en de avond zijn per kring verschillend. Sommige kringen zijn vol, andere hebben nog ruimte voor extra leden.

Wil je graag aan een kring deelnemen, laat dit dan aan één van de predikanten weten, zodat we samen met jou kunnen verkennen wat de wensen en de mogelijkheden zijn. En wie weet is de vraag zo groot dat we nog een kring kunnen bij starten.

Hieronder vind je nadere informatie over een aantal gesprekskringen.

Overzicht gesprekskringen

Belijdeniskring

Nu neem ik de verantwoordelijkheid van mijn ouders over. Zij lieten mij als kind dopen. Nu doe ik belijdenis en ben ik helemaal zelf verantwoordelijk’.
Dat zei Patricia toen zij belijdenis deed.

Belijdenis is een lastig iets

Velen voelen een schroom om voorin de kerk hardop uit te spreken dat ze geloven in God en volop lid willen worden van de kerk.
We hopen dat er een groepje ontstaat waar verder gesproken wordt over geloof en twijfels. Over keuzes maken en God. Vragen over de Bijbel, geloofswoorden, ze kunnen allemaal aan bod komen.

Deelname aan deze groep betekent zeker niet dat je al meteen toezegt belijdenis te gaan doen.
Meedoen aan een van de andere gesprekskringen of Bijbelgroepen kan een goede voorbereiding zijn op de belijdeniscatechese omdat hier veel geloofsvragen aan bod komen.

Wie er meer over wil weten: geef een seintje.

Informatie en opgave:

Bijbelgroep de Dukdalf

Al jarenlang komen we op dinsdagavond bij elkaar in de huiskamer van de Dukdalf. We beginnen met koffie of thee en praten even bij. Dan steken we de kaars aan en zingen een lied. Dat doen we veel: zingen. Meestal met begeleiding van een accordeon.

We lezen een stukje uit de Bijbel en gaan daarover praten. We sluiten af met een lied en een gebed. Samen bidden is heel belangrijk omdat we dan kunnen zeggen waar we blij mee zijn of waar we verdriet om hebben.

In de huiskamer van de Dukdalf, van 19.00 tot 20.00 uur

De Verlichtkring

“De Verlichtkring” is een 18 + Gespreksgroep onder leiding van Oscar van Duijn, Herman Schreuders en Ruth Schreuders.

Samenkomst op zondagmiddag van 16.00-17.30 uur bij een van de leden thuis.

Contactpersonen:

Emmausgroep

Ook dit jaar komen we maandelijks bijeen. De groep bestaat uit mensen die (soms) een lichte beperking hebben. Velen kennen elkaar van het werk bij de SWA of soms nog van school.
We bespreken in alle openheid en eerlijkheid allerlei vragen over het leven, over ons geloof, onze twijfels, ons plezier en ons verdriet.
We bidden samen en lezen uit de Bijbel. Sommigen weten heel veel van de Bijbelse verhalen. Anderen minder. Samen komen we iedere keer weer tot fijne gesprekken.

Zou je mee willen doen? Laat het weten. Je bent welkom!

Informatie en opgave:

Inspiratiekring

De Inspiratiekring is een 21+ groep die zelf de avonden en onderwerpen voorbereid.
Meestal wordt er van een Kringboek met werkvormen en vragen gebruik gemaakt.
In seizoen 2019 - 2020 was dat 'Vreugde als levensstijl'
Wilna Wierenga en Oscar van Duijn zijn erbij voor ondersteuning.
Samenkomst op wisselende avonden bij een van de leden thuis.

Contactpersonen:

Seniorenkring

De Seniorenkring is een groep, zo doet de naam al vermoeden, die al heel lang bestaat. Maar elk jaar komen er nieuwe mensen bij. Dat kan altijd, gewoon een ochtend meedoen. En als het bevalt: terug komen. Maandelijks komt de groep bij elkaar. We starten met een lied en gebed. En uiteraard komen Bijbelse thema’s aan bod. Soms woorden, soms Bijbelteksten, soms Bijbelse personen.

Gebleken is dat de groep uiteenlopende opvattingen en achtergronden heeft. Dat maakt iedere keer weer de ontmoeting en de gesprekken interessant en levendig. Sommige senioren doen al jaren mee aan deze kring. Anderen komen nog maar net kijken, hoewel ze op leeftijd zijn… Juist door de verscheidenheid blijft het een boeiende activiteit.

Contactpersoon:

Vrouwengesprekskring

Om de 3 weken, op dinsdagochtend komt de gespreksgroep in huiselijke kring bij elkaar.
We bespreken actuele thema’s of volgen een methode.
Zo hebben we vorig jaar “In de voetsporen van Paulus” besproken.
We proberen als Christen onze mening te vormen.
We zijn alleen met vrouwen van jong tot wat ouder en vullen elkaar mooi aan.

Nieuwe leden zijn altijd welkom.

Contactpersoon:

Nora de Jong, tel. 0172-493550