Skip to main content

Avondgebed

Activiteiten
AVONDGEBED
  dinsdag 19 september 2023

Iedere dinsdagavond van 19.30 – 20.00 uur vanaf de eerste dinsdag na de startzondag tot Pinksteren

In de drukte van het alledaagse leven hebben mensen behoefte aan stilte. Stilte kan ons helpen om niet alleen uiterlijk, maar ook innerlijk stil te worden. Deze stilte maakt ruimte voor het spreken van de Eeuwige. Waar stilte met anderen samen wordt beleefd, kan het een gevoel van verbondenheid geven.
Het avondgebed wordt door één van de vier vaste liturgen geleid. Het halfuur heeft steeds dezelfde opbouw, die iedere liturg vanuit zijn of haar eigen achtergrond inkleurt. Vaste elementen zijn een korte Bijbellezing, gebed, zingen, voorbeden en een korte stilte. In stilte wordt gebeden voor persoonlijke situaties, waarna waxinelichtjes kunnen worden aangestoken. Tijdens de Advent en in de 40-dagentijd leiden de predikanten het avondgebed. Na afloop is er gelegenheid om na te praten met een kopje koffie of thee.

Het Avondgebed is op iedere dinsdagavond van 19.30 – 20.00 uur vanaf de eerste dinsdag na de startzondag tot de Pinksteren van het volgende jaar (tenzij de dinsdag op een feestdag valt), in de stilteruimte van de Lichtkring.

Contactpersoon:

Helco Mulder, tel. 234479